Girona, 21 de Abril de 2014
Accés Intranet
mesura del text  -a  +a
Esteu a Inici, Actualitat, Articles d'Opinió


Articles d'Opinió


01-08-2012
DIVENDRES TRÀGICS
Per: Sílvia Albertí Cortés. Abogada-Socia Cuatrecasas, Gonçalves Pereira i membre del Consell Assessor de Fòrum Carlemany

Quantes vegades hem afirmat en qualsevol conversa empresarial seriosa que és vital per les companyies treballar i elaborar un pla estratègic que formuli de forma clara i entenedora els seus objectius a mig termini així com les eines i fórmules per aconseguir-los.


No descobrim res de nou quan afirmem que una empresa excel·lent és aquella que dedica bona part del temps dels seus “pensadors” a , precisament, pensar en el futur, en el que som i que volem arribar a ser, detallant els nostres punts febles i les nostres virtuts.


Però si ho posem més al final de la cadena resulta que la “senyora Maria” fa al mateix amb la tècnica de “què cobro”, “què necessito per viure” i “què em puc comprar/on puc anar de viatge?”. Ella no calcula el que li falta cada mes com un percentatge petit del seu PIB. Ella fa sumes i restes per veure si arriba a fi de mes.


No podem evitar de pensar, a dia d’avui, que estaríem en molt millors mans si el control del dèficit i les mesures d’estalvi estiguessin en les mans de la “senyora Maria”. La sensació de desgavell de l’Estat avui ens deixa en una situació d’incertesa tremendament contraproduent per lluitar individualment per sortir de la crisi.


Cada divendres assistim a la roda de premsa d’un, dos o més ministres on es llisten acords presos que desprenen clarament la sensació de poca preparació i improvisació.


Normes, com la Declaració tributària especial (la coneguda com amnistia fiscal) que des del mes de març són objecte d’articles en diaris i sessions tècniques entre especialistes, que la Direcció General de Tributs interpreta a la seva manera, els inspectors d’una altra i el partit de l’oposició porta al Tribunal Constitucional mentre el termini peremptori del mes de novembre és cada dia mes a prop, ningú no sap què ni com fer les coses.


L’IVA no pujarà categòricament un cap de setmana i puja irremeiablement el següent, però ajornem l’entrada en vigor fins a setembre, diuen que en pro del turisme, i de trasquilada modifiquem no només el tipus, sinó també la possibilitat d’aplicació de tipus reduïts en determinats sectors i amb criteris si més no…sorprenents.


En definitiva no tenim pla estratègic, no tenim objectius propis i els nostres governants ens transmeten clarament la sensació que ells NO ho farien això, que els objectius que ens vénen des d’Europa són imposats, no ens se’ls creuen, no els agraden i no els durien a terme si no fos que...


Algun polític vell o nou hauria de dir prou. Necessitem un home/dona d’Estat, algú capaç d’anteposar els interessos de tots nosaltres als de les properes eleccions, algú que agafi paper i llapis i faci les sumes i restes, aclareixi el objectius i les eines per aconseguir-los, sense escanyar els administrats perquè ja no donen per a més.


Si algú en coneix algun/a, si us plau que ens ho digui, que el votarem.
 

 
ComentarisTornar
Notícies

Agenda

«   Abril2014   »

dl dm dc dj dv ds dg
 
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
       
             

© 2008 - Fòrum Carlemany - Plaça independència, 10 Baixos (Passatge albeniz) - 17001 - Girona - Tel. 609 29 17 39 comunicacio@forumcarlemany.com Enllaços d'interès | Registra't | Mapa web | Avís legal | Politica de privacitat | Crèdits