Girona, 16 de Abril de 2014
Accés Intranet
mesura del text  -a  +a
Esteu a Inici, Actualitat, Articles d'Opinió


Articles d'Opinió


01-02-2012
PSV
Per: Enric Paredes i Baulida. Conseller delegat de Paredes Associats i membre del Consell Assessor de Fòrum Carlemany

Romario, Ronaldo, Cocú... són noms de jugadors de futbol que s’associen a allò que diuen que és la millor institució de Catalunya (si més no, la que més alegries ens dóna) que és el Barça. Aquests noms, lligats a la història del futbol d’elit, en un moment anterior estaven lligats al PSV Eindhoven, reconegut club de futbol holandès.

 

I, què té a veure aquesta història de futbol amb l’article que estic escrivint? El títol, com a acrònim d’actituds que hem d’observar en el moment que ens trobem.

 

 

PERSPECTIVA

 

Per observar des de la distància adequada els esdeveniments, les situacions en què ens trobem immersos i les sortides que hem de plantejar (o directament afrontar).

 

Per no deixar-nos portar per aquest corrent de pensament tant estès i de moda del “ja ho deia” o “veus com acabarà tot?”

 

Per ser capaços de relativitzar amb alegria i il·lusió el devenir diari i tenir clar si tenim gaire dret a queixar-nos. Com vivim? Ens falten gaires coses? Ho tenim clar? (bo seria veure per una finestreta com viu un ciutadà normal mig de l’Índia o Xina…).

 

Per trobar part de la solució anant a fer un bon dinar amb un bon amic, parlant de les coses realment importants de la vida (o no tan importants…), sortint amb un somriure distès.

 

 

SENTIT COMÚ

 

Que ens diu que la potència econòmica d’un país, zona geogràfica, nació o el que sigui es correspon amb el sumatori de la producció de les empreses del seu àmbit geogràfic i del treball de les seves persones.

 

Que ens diu que altres mesures de la potència econòmica d’un país zona geogràfica o el que sigui no es correspon amb conceptes de finances especulatives que ben poca gent entén.

 

Que, tal com diu la normativa legal vigent “l’empresari ha de gestionar els seus negocis tal com ho faria un diligent pare de família” (la comparació de la gestió econòmica de l’estat, l’empresa, o qualsevol altre ens econòmic, amb la gestió ordenada de l’empresa familiar per excel·lència, “la família”, no és gens equivocada, no trobeu?).

 

 

VALENTIA

 

Per tirar endavant el que toca, sense pors, sense fer cas als pessimistes, gent sense esperit ni alegria.

 

Per pensar en el futur, gestionant eficientment els recursos, lluitant amb perspectiva i sentit comú, marcant objectius de futur.

 

Per anar caminant, endavant, sabedors que cada pas endavant és un pas cap a un futur millor (encara que de moment, sigui “a passets”).

 

 

Llavors quina és la solució?

 

La solució és tenir Perspectiva, Sentit Comú i Valentia. Parem-nos un moment, pensem i plantegem-nos la direcció a seguir. Amb això, certa dosis de treball i actitud positiva ens en sortirem.

 
ComentarisTornar
Notícies

Agenda

«   Abril2014   »

dl dm dc dj dv ds dg
 
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
       
             

© 2008 - Fòrum Carlemany - Plaça independència, 10 Baixos (Passatge albeniz) - 17001 - Girona - Tel. 609 29 17 39 comunicacio@forumcarlemany.com Enllaços d'interès | Registra't | Mapa web | Avís legal | Politica de privacitat | Crèdits