Girona, 16 de Abril de 2014
Accés Intranet
mesura del text  -a  +a
Esteu a Inici, Actualitat, Notícies


Notícies

26-07-2012
L'AP 7 ENTRE GIRONA NORD I SUD CONTINUARÀ ESSENT GRATUÏTA

Diverses cambres de comerç gironines s'han reunit per primer cop amb representant de cinc partits polítics

 ACN El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, ha explicat que el director general d´Abertis, Josep Lluís Giménez, li ha assegurat que l´autopista AP-7 entre Girona nord i sud continuarà essent gratuïta tot i que l´Estat derogués l´article de la llei que permetia les bonificacions de les autopistes estatals. Espadalé ho ha donat a conèixer després de la reunió que han mantingut amb diversos representats polítics gironins.

Tant els empresaris com els polítics gironins han coincidit en defensar el cabal mínim del riu Ter al seu pas per les comarques gironines i han acordat que realitzaran reunions trimestrals per arribar a acords sobre projectes importants per a la demarcació.


El president de la Cambra de Comerç de Girona ha realitzat aquestes declaracions després de mantenir una reunió amb diverses cambres de comerç gironines, partits polítics, el president de PIMEC de Girona, Iñaki Frade, el president del Fòrum Carlemany, Marc Sansalvadó, i el president de la FOEG, Jordi Comas. Tant els empresaris gironins com els representants polítics de CiU, PSC, PP, ERC i SI han acordat que mantindran reunions periòdiques - cada tres mesos- per tractar i trobar punts en comú sobre projectes i problemes d´interès a la demarcació de Girona.

"Volem anar tots a una per defensar el territori", ha destacat Espadalé. Segons el president de la Cambra de Comerç de Girona, aquestes reunions regulars tenen com a principal objectiu trobar "uns mínims denominadors comuns" entre tots els punts de vista existents. Un dels primers acords que han sorgit d´aquesta reunió ha estat "la defensa" del cabal del riu Ter al seu pas per les comarques gironines.

"No volem que la privatització de l´empresa gestora Aigües Ter- Llobregat signifiqui una reducció dels cabals i una eliminació dels mínims recollits en la Llei del Ter", ha defensat Espadalé. Un altre punt en comú que comparteixen els dos sectors és la voluntat "d´impulsar i mantenir" les petites i mitjanes empreses del territori. "Volem demanar a l´estat que redueixi l´IVA en determinats sectors com turisme o serveis", ha explicat el president de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, Joan Puig.

D´altra banda, el president ha explicat que en la propera reunió - prevista pel mes de setembre o octubre- els dos sectors tenen previst tractar temes tant diversos com el pacte fiscal, l´estat de les infraestructures a la demarcació i la gestió de l´aeroport de Girona. Concretament, Espadalé ha explicat que el director general d´Abertis, Josep Lluís Giménez, durant una reunió mantinguda ara fa uns dies va assegurar que la variant de Girona, el tram de l´autopista de quatre carrils entre Girona nord i sud, continuarà essent gratuïta tot i els canvis que ha realitzat l´Estat en aquesta matèria.

A més, Espadalé ha destacat que el director general d´Abertis també va assegurar durant aquesta reunió que el projecte sobre l´accés nord de l´autopista AP-7 a Figueres s´entregaria a finals d´aquest mes. "Un cop entregat, l´estat va dir que ho aprovarien ràpidament", ha assenyalat Espadalé. En matèria ferroviària, el president de la Cambra de Comerç Gironina ha explicat que durant les reunions que mantindran amb els partits polítics també tenen previst tractar l´estat de la N-260 i els projectes de la variant de Ribes de Freser i d´Olot a Ripoll, entre d´altres.

 
Comentaris


Filtre de Notícies

Mitjançant aquest filtre podeu fer una selecció de notícies durant un periode de temps determinat.


Veure notícies des de...
...fins a...

Agenda

«   Abril2014   »

dl dm dc dj dv ds dg
 
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
       
             

Articles d'Opinió

01-04-2014

LA CLAU DE L'ANY 2014
Per: Marc Sansalvadó Director General de Tecalum i membre del Consell Assessor de Fòrum Carlemany

01-03-2014

ETS EMPRENEDOR O CONTINUADOR?
Per: Carolina Blanco. Direcció Àrea de Persones de Prefabricats Planas i Coordinadora del grup de Benchmarking Gestió de Persones de Fòrum Carlemany

01-02-2014

LA RESPONSABILITAT SOCIAL COM A FILOSOFIA D'EMPRESA
Per: Jordi Bell·lloch Director General de Finestra Confort

01-01-2014

EL BALANÇ
Per: Francesc Planas. President de Fòrum Carlemany i Conseller Delegat de Prefabricats Planas


© 2008 - Fòrum Carlemany - Plaça independència, 10 Baixos (Passatge albeniz) - 17001 - Girona - Tel. 609 29 17 39 comunicacio@forumcarlemany.com Enllaços d'interès | Registra't | Mapa web | Avís legal | Politica de privacitat | Crèdits